Background

Loungeclassics is een initiatief van saxofonist en producer Carlo Banning. Na zijn opleiding aan het Amsterdamse Conservatorium deed hij jarenlang podiumervaring op in theater-, en clubcircuit, coverbands en op festivals en events. Sinds 2007 combineert hij zijn brede ervaring en muzikale veelzijdigheid in het vernieuwende live loungemuziek concept Loungeclassics. In deze samenstelling wordt er onder andere gebruikgemaakt van (re)mixen van bekende nummers als Summertime, Get Lucky, All I Need, Feeling Good en My Funny Valentine. Daarnaast passeren relaxte eigentijdse tracks de revue.

Loungeclassics kan geboekt worden voor recepties, congressen, feesten, borrels en andere evenementen, waar de live lounge muziek een relaxte sfeer creëert zijn. Loungeclassics kan geboekt worden als avondvullend programma van 3x45 minuten of afwijkend in overleg. Het optreden kan eventueel gecombineerd worden met DJ-Saxofonist, Beatsclassics en Jazzclassics. Ga naar Contact en informeer naar alle mogelijkheden om de avond naar jouw smaak in te vullen. Carlo is ook te vinden in Aristos Hornz (een blazerssectie) bij Danny.

Bezetting

Loungeclassics kan uit slechts één persoon bestaan die de live loungemuziek ten gehore brengt: dj en saxofonist Carlo Banning. Hij treedt in dat geval op als dj en saxofonist tegelijk en kan met een speciaal geprepareerde laptop en voetpedaal deze rollen tegelijk vervullen. Als mensen voor het beeld een ‘echte’ dj achter de draaitafel willen, kan dat natuurlijk ook. Een andere zeer geliefde uitbreiding is een zangeres.

De vaste zangeres van Loungeclassics is Zosja El Rhazi, bekend van de eerste versie van Idols waarin zij doordrong tot de finaleronde. Zij studeerde in 2008 cum laude af aan het Conservatorium van Amsterdam. Haar eerste single ‘I am sorry’ werd de titelsong van de romantische film Phileine zegt sorry. Zosja geeft les op zowel het conservatorium van Zwolle als dat van Enschede.

Tevens is het nog mogelijk om Loungeclassics verder uit te breiden met percussie en/of toetsen voor extra live lounge muziek. Laat je adviseren over alle mogelijkheden.